Hem Massage Hästar Om mig Hem Massage Hästar Länkar

Tindra frá ÖsterkullaTindra hösten 2009 (foto: Erica Osterman)

 

 


Tindra och jag tävlar på Örnäs Regional 2007
(foto: Thomas Andersson)

 


2000
Mökkur frá Varmalæk - Sesselja frá Heimi

Redan i maj 1999, då Sesselja betäcktes med Mökkur sade jag "den avkomman vill jag köpa!"
Jag fick tjata i 4 år innan jag fick köpa henne!

Vid årsskiftet 2003/2004 fick jag ett sms från ägaren: "Tindra är till salu. Du har förköpsrätt! Hör av dig". Jag formligen kastade mig till Finland och den 8 februari 2004 klev Tindra ur transporten på Fors Gård. Där stod hon till maj samma år. Då flyttade hon efter "inridning light" (tömkörd, handhästad och sutten på några gånger) ut på bete i 5 månader. I oktober 2004 flyttade hon till Stall Gårdslöt i Stav.
2007-2010 stod vi på Mulsta Gård i Tungelsta och den 1/7 2010 gick flyttlasset till Stall Skogsäng i Tungelsta där vi idag huserar!

 


Tindra och jag tävlar på Hemfosa (foto:Sofie Myhrberg)Tindra och jag på tävlingsbanan 2008
(foto: Emma Jansson)

Tindra är en madam med mycket humör och huvud och fina gångarter. Det är inte en helt okomplicerad häst att rida och hantera, men ack så rolig!

I juni 2006 avelsvisade jag Tindra på Strömsholm och hon fick 8,0 på exteriören, men när det var dags för ridbedömningen blev hon en blyg liten tjej igen. Många stod och tittade och storögt tittade Tindra tillbaka och glömde alla gångarter och framåtandan hemma. Ridpoängen slutade på 7,0 och totalbedömningen på 7,40. Tindra fick efter visningen gå på bete en månad och under hösten tävlade vi för att få mera banvana.
Hon visades om en gång och slutade på retliga 7,49 (0,01 från stambok)
Men det gör ingen - jag vet vilken fin ridhäst jag har!

 


Tindra och jag på Enstas bana (foto: Erica Osterman)

 

Vi har nu tävlat regionalt i B-klass och poängen förbättras hela tiden!

2009 fick Tindra sin fösta avkomma Brandi och min goda vän Adina hade sedan Tindra på foder i flera år och tävlade till och med lite med fina resultat.
När Adina valde att lämna tillbaka Tindra så tog min vän Erica över som medryttare.
Erica är fantastisk och har gå långt utöver var en vanlig medryttare gör för #sin" häst.
I oktober 2014 ådrog sig Tindra en senskada (sträckning i förstärkningsbandet och en liten dragning i djupa böjsenan) efter ett älgbesök i hagen. Erica ställde upp och hjälpte med det promenerande och tömkörande som var ett måste de 3,5 närmaste månaderna och sedan uppsutten skritt i två månader till.
Tindra blev friskförklarad i april 2015 och sätts igång långsamt och noggrant - även här med stor och bra hjälp av Erica.Vackra Tindra i hagen en vinter (foto: Erica Osterman)

Avkommor:

- Brandi från Bergdal, född 2009

Tindra var på betäckning hos Vaki från Österåker sommaren 2013, men brunstade inte en dag, trots två sprutor. Så tyvärr blev det inget föl den gången.
Vi får se i framtiden om hon vill ha flera avkommor.

 


Tindra och jag tränar på ängen, september 2006
(foto:Erica Osterman)

Till Tindras galleri

 

 

 

 

Tillbaka till hästarna i mitt liv

Senast uppdaterad 2015-05-22

Copyright © Erica Osterman 2008