Hem Massage Hästar Om mig Hem Massage Hästar Länkar

Litli-Prins frá Grænidal

1986 - 2012
Skuggi 969 frá Bjarnastöðum 8 ISL - Kleópatra frá Setbergi 49 ISL
Ägare: Paula Noopila

Litli-Prins, eller "Prinssi" som han kallas, lärde jag känna 1994. En häst, helst en islandshäst skulle hyras under sommaren och Anneli som äger Eldir tipsade om Eldirs stallkompis Prinssi. Jag provrider och gillar hästen! Ägaren Paula nämner nått om att jag hemskt gärna får tävla honom och gärna på en islandshästtävling som hålls i juli. Vid närmare granskning visar det sig att den lilla islandshästtävlingen är Finska Mästerskapen för islandshästar 1994.

Jag hade aldrig ridit tölt förr, men det där löser sig tänkte jag och tränad glatt hemma på åkern och i skogen. Jag ställde upp i FM i fygång, terränghoppning (som då var en FIPO-gren och hette GL.1.). I fyrgången gick det katastrofalt, men vi tar guld i terränghoppningens juniorklass.

Under de följande åren lärde Litli-Prins och jag oss mera om töltridning och dressyr. Vi tävlade 1994-1996 i fyrgång, T.1. och senare T.2., terränghoppning, dressyr och även på vanliga hopptävlingar. Det blev en del framgångar och självklart även motgångar. Men vi lärde oss väldigt mycket tillsammans och hade väldigt kul!

1996 representerade Prinsen och jag Finland i Nordiska Mästerskapen på Häringe Slott i Västerhaninge. Det gick inge vidare, men var en otroligt lärorik upplevelse!

Tyvärr var NM den sista gången jag red Prinsen, då Freyr hade kommit in i bilden då och Paulas barn började bli så pass stora att hon hade tid med Prinsen igen.

Ett jättetack till Paula för att jag fick rå om Prinsen så länge och mycket!

 

Tillbaks till hästarna i mitt liv

Senast uppdaterad 2012-02-17

Copyright © Erica Osterman 2008